top of page
Silhouette Unspoken.sssht.jpg

VORIGE EDITIE | 2020-2021

De eerste editie van Unspoken.sssht werd opgestart als eindproject van zes Karel de Grote Hogeschoolstudenten. Maar de passie was na afloop niet gedoofd. De vele lovende woorden van enthousiastelingen zorgden voor dat laatste duwtje in de rug om dit jaar weer een editie te organiseren.

De editie van 2020-2021 verschilt niet veel van degene van dit jaar. Zo bestond die ook uit een kunstwandeling over vrouwelijke taboes die iedereen met zijn bubbel tussen 08 maart en 03 april (gratis) kon maken. 

Net zoals bij deze editie werd er kunst uitgestald in etalages van winkels/ cafés/ restaurants/… doorheen het hartje van Antwerpen. 
We probeerden zo samen met ambassadeur Jitske Van de Veire enkele taboes bespreekbaarder te maken.

VORIGE EDITIE | VERHALEN

Een grote wijziging is vooral dat we het wat beknopter hebben gehouden om zo de focus te kunnen leggen op één specifiek thema; seksueel grensoverschrijdend gedrag. De onderwerpen waren vorig jaar uiteenlopender om zo de vier pijlers (lichaam, mentale gezondheid, diversiteit en seksualiteit) in het algemeen te bespreken. Hier kan je een voorproefje zien van de toenmalige verhalen:

MENTALE GEZONDHEID ROOSMARIJN
SEKSUALITEIT POEPEKLETS

"Ze vocht voor haar leven en heeft echt alles gedaan, alles gegeven om beter te worden. Ze wilde ook het taboe rond psychische kwetsbaarheid doorbreken. Maar we moesten machteloos toekijken hoe ze geen rust vond."

"Vlaams sex-positive project dat al wel eens iets tofs brengt rond seksualiteit."

VORIGE EDITIE | EXPERTEN

In de editie van 2020-2021 bespraken we taboes ook uitgebreid met een expert van de pijler. Zo hielden we een live-sessie met een psychologe, diversiteit-experte, zelfliefde-coach en een seksuologe. Hier een voorproefje van de voorgaande live-sessies:

DIVERSITEIT GUNILLA

"Mensen stellen zich allerlei vragen over diversiteit; wat ze mogen maar ook hoe ze dingen moeten zeggen."

LICHAAM KAROLIEN

"Soms gebeuren er in ons leven kleine of grote dingen waardoor wij stukken van onze zelfliefde kwijt geraken. Het is heel belangrijk dat we hierover moeten kunnen spreken."

VORIGE EDITIE | KUNST

De wandeling had een gemiddelde duur van 1,5 uur. Ze bestond ook uit een route met 10 kunstwerken van nieuwe talenten in allerlei vormen; schilderijen, illustraties, fotografie en poëzie. Maar met jullie feedback besloten we om de wandeling deze keer te halveren! De 5 kunstwerken van deze editie kan je hier bewonderen. Hier zie je een voorproefje van de kunstwerken van de vorige editie:

bottom of page