top of page
Silhouette Unspoken.sssht.jpg

HULPLIJNEN

Ieders ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag is anders, onze gevoelens en hoe we er mee omgaan zijn ook niet minder divers. Jij gaat bijvoorbeeld praten met een professional, die persoon naast jou op de tram zal dan misschien jaren onderdrukt hebben wat er gebeurd is en ik heb dan nooit een woord gezegd over de rugzak die ik met me mee draag. 

 

Dit is jouw verhaal en ook jouw beslissing! Erover praten helpt enkel en alleen als je dit zelf wilt. Voor zij die dit willen en er klaar voor zijn, zetten wij met Unspoken.sssht bovenstaande hulplijnen even in de kijker. 

Met Unspoken.sssht willen we taboes doorbreken, maar met dit soort onderwerpen gaan we heel voorzichtig mee om. Je hoeft je verhaal niet te delen, maar misschien voel je je wel verbonden. 

 

Het is helemaal oké om te voelen wat je voelt!

Het is oké dat die gevoelens er zijn en deze zijn misschien niet zoals je wenst, maar ze zijn van belang!

 

De zinnen "Wat droeg je die avond?" en "Heb ik verkeerde signalen gegeven?" ontsnappen er ook niet aan. Voor mij is dit een teken dat zo velen zichzelf een schuldgevoel geven en zichzelf verantwoordelijk stellen, net omdat we zo terug controle kunnen krijgen over de buitenwereld. Want als de fout bij ons ligt, dan zijn wij degene die het in de toekomst anders kunnen doen en zo een ander voorval kunnen voorkomen.

Dit is jammer genoeg niet zo, want wij zijn niet schuldig. 

 

Laat ons samen het taboe doorbreken en ervoor zorgen dat vrouwen niet meer met sleutels tussen hun vingers over straat lopen omdat ze bang zijn. Laat ons samen ervoor zorgen dat de wereld een mooiere plaats is voor man en vrouw, voor jong en oud. Want zowel je vrienden, familie als ik en jij zijn in het leven bezig met het zoeken, verwerken, vallen en opstaan. En dit is een zoektocht die bij het leven hoort, maar dit is een moment waarop we niet alleen zijn!

Door samen de taboes te doorbreken en er voor elkaar te zijn maken we elkaars rugzak lichter!

3.png

SEKSUEEL GEWELD | 
Hulp nodig na seksueel geweld? De professionele medewerkers staan voor je klaar.

5.png

CENTRUM ALGEMEEN WELZIJNSWERK | 
Helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn.

9.png

1712 | 
Professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik  en kindermishan-deling.

1.png

ZELFHULPPUNT | Zelfhulpgroepen en lotgenoten-contact staan centraal.

2.png

PUNT. VZW | 
Advies- en informatiecentrum seksueel grensoverschrijdend gedrag.

8.png

NU PRAAT IK EROVER |
Een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of 
seksueel geweld.

4.png

STOP IT NOW! | 
Biedt ondersteuning aan mensen die zich zorgen maken over hun eigen seksuele gevoelens of gedrag naar minderjarigen en hun naasten.  

bottom of page