top of page
Silhouette Unspoken.sssht.jpg

GETUIGENISSEN

Voor hem zal dit als een bevestiging geklonken hebben aangezien hij mij toen bij mijn billen vastgreep en eerst niet los liet toen ik mezelf tussen zijn armen uit wrong.

Een "hoer" ben ik dan, omdat ik niet wil aangeraakt worden op intieme plaatsen zonder toestemming te geven.

Ik miste zelf iemand die me zou zeggen van: “Kijk ik heb dat ook meegemaakt en dat komt goed, zie mij nu hier zitten.”

1.png
9.png
13.png

JOUW GETUIGENIS DELEN

Kwam er een ervaring naar boven tijdens het lezen van één van deze woorden? Dan was er sprake van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een gegeven dat vaak nog onbesproken is maar wel nog steeds hallucinant veel voorkomend is.
Even de cijfers van seksueel misbruik om een beeld te scheppen:

3_4  - Een bekende.png
48% - Partner.png
13% - Kennis.png
10% - Familielid.png
7% - Werkgerelateerd.png

Met (in 2014) wekelijks 8 klachten wegens verkrachting, 10 aanranding van de eerbaarheid en 3 groepsverkrachtingen zijn de cijfers schrijnend. 
Houdt hier ook nog in je achterhoofd dat 90% van de gevallen niet aangegeven worden... Slachtoffers hebben namelijk nog steeds vaak het gevoel dat ze niet geloofd zullen worden, er alleen voor staan, zich moeten schamen,...

En dat taboe errond willen wij als Unspoken.sssht meer bespreekbaar maken. Want je zou je als slachtoffer niet ongeloofwaardig mogen voelen, er alleen voor moeten staan, een gevoel van schaamte moeten hebben,... Je hebt al genoeg doorstaan.

Daarom willen we ook jou de kans geven om gehoord te worden, je te kunnen opluchten met je verhaal kwijt te kunnen, te laten zien dat dit eigenlijk niet onder de mat geveegd mag worden.

 

Voel je je niet comfortabel genoeg om herkenbaar te zijn? Geen zorgen, wij kunnen jouw video/audio/tekst geheel anoniem maken zoals in deze video te zien is.

bottom of page